En kulinarisk reise - et familieprosjekt

Det siste måltid – sannheten må fram!

Det siste måltid – sannheten må fram!

Sushi, indisk, thaimat og et stort glass rødvin!

Vi har snakket mye om det siste måltidet og hva vi skal spise den siste kvelden før prosjektet starter. Én ting har vi vært enige om; det må være noe fantastisk, for vi skal feire og vi skal skåle. Men hva kommer vi til å savne mest; sushi, indisk, thaimat eller vin? Det må bli sushi! Og Champagne! Eller en god rødvin og kanskje spagetti? Nei, det kan vi lage … Vanskelig, det må hvertfall innebære vin eller champagne, eller begge deler. Jeg har ikke drukket vin på et år og jeg begynner å kjenne at jeg angrer på hele prosjektet bare pga. det! Skulle hatt litt mer tid. Tid til å gjøre ferdig nettsida, tid til å spise opp alt i skapet og til å gjøre mer research.

Kanskje vi heller skulle kalt prosjektet «VIGJØRTINGVIIKKEKAN»?!!

auberginepasta01 roedvin hvitvinimages-7

Handleturen

Det er lørdag, 3 dager før prosjektstart og jeg skal på butikken med Helle. Hun står og tripper og er klar for å dra og kjøpe lørdagsgodteri for siste gang på et år – hun vet nok ikke hva det innebærer. Jeg prøver å skrive en kjapp handleliste mens jeg gir lillebror mat og spise et knekkebrød samtidig.
Kommer plutselig på at det er mitt siste havreknekkebrød på et år, for de er produsert i Sverige.
Eller var det hovedkontor i Sverige og fabrikk i Estland? Eller var det Ungarn?
Jeg går i surr i alle opprinnelseslandene, hovedkontorene, fabrikkene, og norske og svenske flagg.
Tilbake til handlelista igjen prøver jeg og få kontakt med Øyvind som sitter dypt inni YouTubeverden og ser på smalahovelaging. Eller var det ciderproduksjon?
Kanskje vi heller skulle kalt prosjektet «VIGJØRTINGVIIKKEKAN»?!!

Ser han på noe ølbryggergreier nå så får jeg aldri kontakt med han.

– Øyvind?! Hva skal jeg kjøpe?

– Hm …

– Hallo, Øyvind?! Er du her?

– Hæ?

– Hva skal jeg kjøpe?

– Hva da, kjøpe?

– Til middag, til frokost, snacks, godteri. Alt!

– Taco kanskje?

– Hæ? Vi har 3 dager igjen før prosjektet begynner og vi vil vel spsise noe som vi ikke får spise på en stund, eller? Taco kan vi lage for det, bare med en vri.

– Mamma, mamma, mamma, skal vi gå?

– Jada, Helle, jeg skal bare snakke litt med pappa først!

– Skal vi lage sushi? Hallo? Eller skal vi bestille oss noe mat, indisk kanskje?!

– Hæ?

– Bare dr*t i det!

Den siste kvelden

Den helga ble nettside prioritert fremfor mat og vi klarer faktisk ikke huske hva vi spiste lørdag og søndag. Mandag suste Øyvind innom butikken på vei hjem fra jobb og handlet middag i en fei. «Det siste fantastiske måltidet» ble derfor grandis og cola, og MYE godteri.

Kvelden tilbragte vi i hvert vårt hjørne av stua. Jeg satt med baby på armen djupt inni WordPressverdenen, som jeg fortsatt bare forstår sånn akkurat passe mye av. Øyvind satt foran TV og var akkurat passe sur fordi kvelden før «lansering» ikke helt ble som vi hadde planlagt!

Nå er champagneflaska satt på låven sammen med resten av barskapet. Den skal sprettes om ca. et år og kanskje den skal nytes sammen med sushi, eller kanskje det blir grandis og kokossjokolade da også?
For 3 uker inn i prosjektet og med to småtroll i hus er det definitivt det lettvinte vi kommer til å savne dette året!

img_3784images-9

Kommentarer

kommentar