En kulinarisk reise - et familieprosjekt

“Pappa han e godseigar”

“Pappa han e godseigar”

Drømmen om et småbruk

Det vanligste søket på Finn.no sine boligsider er småbruk til salgs og jeg er en av dem som har vært med å dra statistikken opp. Jeg har brukt timesvis på nettet på jakt etter drømmen vår. For et år siden kjøpte vi endelig huset, et nedlagt småbruk med låve, naust og en stor kjøkkenhage.

 

img_3799
Øyvind er stolt av det lille småbruket, og kaller det Godset. Dette har selvfølgelig Helle plukket opp og forteller til stadighet at “Pappa han e Godseigar!”

Kjøkkenhagen

Det var mye fint i hagen da vi flyttet inn, som den forrige eieren har samlet gjennom flere år. Problemet var at hverken jeg eller husbonden hadde noen særlig stor interesse for prydvekster. Planen var derfor å kvitte seg med alt i hagen som ikke kunne spises og heller bruke plassen til poteter, grønnsaker, salat og flere bærbusker og frukttrær. Etter å ha brukt litt tid i hagen har det endret seg og jeg må innrømme at jeg begynner å se gleden i å ha et mangfold i hagen av farger, lukter og smaker.

img_2874 img_2733 img_2940

Vi har store drømmer og planer for småbruket vårt. At det en dag skal være høner som tripper i tunet, sauer som beiter rundt huset og kanskje en gris eller to. Vi ønsker oss også en kjøkkenhage som bugner av spiselige vekster fra tidlig vår til seint på høsten.

Det første året som småbrukere har vi høstet litt fra hagen. Det ble en del reddiker, jordbær og rabarbra i sommer og nå de siste ukene har vi hentet inn litt epler. Neste år satser vi på ha litt flere spiselige vekster og at drømmen om virkelig kortreist mat skal bli til virkelighet.

Kommentarer

kommentar