En kulinarisk reise - et familieprosjekt

Prosjektstart

Prosjektstart

fullsizeoutput_eab

Prosjektstart

Vi gleder oss og er veldig spent på hvordan det neste året skal bli.
Vi har forstått at hverdagen kommer til å dreie seg om mat, hva vi skal spise og hvordan vi skal få tak i det.
Det krever nok mer planlegging enn å stikke innom lokalbutikken og plukke med seg en enkel middag.
Men vi er godt i gang med å fylle bod og fryser med mat, så vi føler oss ganske forberedt.

e91385d6mat-pa-fartenroedvinoppbevaring-av-hjemmelaget-barnemat_large

Utfordringer

Vi kommer til å møte en del utfordringer. Mat på farten blir vanskelig. Når magene romler går geipen ned og da er det flere i denne familien som trenger mat fort. Planlegging blir derfor viktig.
En annen utfordring er når vi skal ut å spise eller blir invitert på middag, hvordan løser vi det?
Det er også en del ting vi kommer til å savne, som hurtigmat, godteri og drikkevarer.
Konklusjonen er nok at det er det lettvinte som blir det største savnet.

Barnemat

Når det gjelder Helle vil hun kanskje ikke forstå hvorfor hun ikke får vanlig lørdagsgodteri og hvorfor vi ikke kan ha makaroni til middag. Og hvordan blir det med mat til Levi? Banan, avokado, middagsglass og smoothieposer brukte vi mye til Helle da hun var baby. Her må vi tenke nytt og mest sannsynlig lage all babymaten selv.

Er norsk mat dyrere?

Hva med det øknomiske aspektet, er norsk mat dyrere? Ved første øyekast i butikken, ja!
Men vi tror at det handler mer om alt det andre man kjøper og spontanhandleturer.
I det totale regnskapet tror vi ikke at mat dette året vil koste mer enn det gjorde i fjor.
Det gjenstår å se, blir spennende å finne ut. 

 

Men mest av alt gleder vi oss til å smake hva Norges matfat har å by på! 

Kommentarer

kommentar



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *