En kulinarisk reise - et familieprosjekt

Surdeigspizza

Surdeigspizza

img_3860

Surdeigspizza

Skal du ha pizza i helgen? Her er min oppskrift på surdeigspizza. Surdeigen kan fint byttes ut med gjær men du må da kanskje justere melmengden.

Denne deigen er til 4-5 pizzaer, sjelden vi trenger så mange pizza en fredagskveld men resten lager jeg baguetter eller foccacia av og legger i fryseren. Eller hva med pizzasnurrer?

Oppskrift

1 l lunkent vann
500 g surdeig
1 dl rapsolje
1 ts sukker
3 ts salt
ca. 1600 g hvetemel

Ha alle ingrediensene i en bakebolle men hold igjen litt av melet, bland deigen godt sammen på lav hastighet. Juster melmengden til deigen slipper bollen. Etterhvert øker du hastigheten på maskina og elter deigen i ca. 10 min. La den heve til dobbel størrelse.

Hevetid er litt avhengig av hvor bra futt det er i surdeigen din. Jeg er enda ganske fersk på surdeig, men mine beste råd er: prøv deg fram og ha god tid! Jeg har brukt og sette deigen på morgenen.

Ha deigen ut på benken og del den i 4 emner, kna deigen godt. La deigen heve i 1-2 timer på benken, kjevle ut og topp pizzaen med det du vil. Her i huset er favoritten tomatsaus, kjøttboller, peperoni og spekeskinke. Jeg steker pizzaen på 200-220 grader i 8-10 min.

Kommentarer

kommentar