En kulinarisk reise - et familieprosjekt

Fløtepudding med rognebærblad

Fløtepudding med rognebærblad

Rognebær i mat er en kjent sak, men at bladene også kan brukes er det ikke alle som vet.
Rognebladene gir  en mandelaktig smak til desserten.

Til 4-6 posjoner trenger du

3 pl. gelatin
3 dl. fløte
3 dl. h-melk
60 g sukker
en god neve nyutsprugne rognebærblad

Legg gelatinplatene i kaldt vann, og la dem ligge i ca. 5 minutter

Kok opp fløte, melk og sukker
Vask rognebærbladene, rist godt av vannet og ha de i kjelen
Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de også oppi.
La fløteblandingen koke på svak varme i ca. 5 minutter.
Avkjøl, sil av rognebærbladene og hell blandingen i glass eller porsjonsformer.
La stå noen minutter på benken, sett videre inn i kjleskapet til desserten stivner.

Server med bærsaus, rabarbra og jordbærkompott eller noe annet friskt.

Kommentarer

kommentar