En kulinarisk reise - et familieprosjekt

Hverdagsvalgene

Hverdagsvalgene

Krydderskuffen hjemme er nesten tom. Det ligger kun igjen et par poser med urteblandinger og salt. På samme måte er det meste av mel, kryddersauser og oljer ryddet ut av skuffer og skap. Alle disse varene inneholder noe vi ikke kan spise eller så er de produserte i et annet land. Vi prøver å spise så helnorsk som mulig, men noen situasjoner innebærer at vi må spise det vi får servert.

Vi følger derfor Nyt Norge-prinsippet når vi tar valg i hverdagen. Enten det er hvilken yoghurt jeg kjøper på butikken eller hva jeg velger å spise fra en buffet. Det innebærer at det er tillatt med inntil 25 % ikke-norske ingredienser som krydder i leverpostei.

Foto: matmerk

Hva er Nyt Norge?

  • Produktene skal være laget av bedrifter som er lokalisert i Norge.
  • For kjøtt, melk og egg gjelder 100 % norsk opprinnelse
  • For sammensatte produkter er det tillatt med inntil 25 % ikke-norske ingredienser, som f.eks. salt, ris og sukker

Produkter merket med Nyt Norge sikrer også at råvaren kommer fra et gårdsbruk der hensynet til dyr, mennesker og miljø er ivaretatt. Vi savner merkingen på flere produkter og håper det blir et krav at alle matvarer skal merkes med opprinnelse og produksjonsland.

Foto: matmerk

Kommentarer

kommentar