En kulinarisk reise - et familieprosjekt

Det er vår

Det er vår

Det er vår i lufta og frø og spirer har fått plass i kjøkkenhagen. Vi har hatt noen vellykkede og noen mindre vellykkede forsøk på grønnsaksdyrking, så får vi ser hva som blir utfallet i år. Når de første vårdagene er her og det spirer rundt oss på alle kanter, er det vanskelig å være noe annet enn optimist! Brunsnegler og ugress er for lengst glemt og optimismen er på topp! I år tror jeg at blir det grønnsaker i hagen!

Vindskeivt drivhus

Vi bor på et lite småbruk som vi kjøpte for 1,5 år siden. I hagen er det en stor kjøkkenhage hvor der står et vindskeivt drivhus og ca. 40 pallekarmer. Drivhuset har vært gjennom et par vinterstormer og mangler mange vinduer, så vi tok rett og slett og reiv hele greia.

Planen er at det en gang skal komme opp et nytt drivhus/lysthus, men for øyeblikket ligger det litt bak i køen over things to do. Så i år blir det tomat, chili og miniagurker i vinduskarmen, og hvis jeg klarer det så kanskje Øyvind synes jeg er kvalifisert til å få et drivhus til neste år? 😉

40 pallekarmer

Det kan se ut som en drøm og overta en ferdig opparbeidet hage, men å gå fra 2 til 40 pallekarmer på en sesong er litt mye for en nybegynner. Det er i hovedsak blomster som står i karmene nå, planen er at det skal bli mer spiselige vekster.

Nå er prosjektet med å gjøre hagen “til vår egen” i gang, så i år har jeg tømt 8 av pallekarmene for jord. Flyttet blomster over i et bed og kassene er nå fyllt opp igjen og blandet med ny frisk jord, gjødsel og frø.

Så da er det bare å vanne, ta seg en kaffe i vårsola, vente og håpe at vi kan høste litt fra egen hage i år.

Kommentarer

kommentar