En kulinarisk reise - et familieprosjekt

Høsteklar salat på andelsgården

Høsteklar salat på andelsgården

Høsteklar salat

Jeg er i nordjøen på jobb, men hjemmefra tikker det inn bilder av høsteklar salat og grønnkål og de aller første modne bæra på andelsgården. ÅÅÅÅ som jeg gleder meg! Når vi ikke har anledning å være der, er det noen andre som luker, vanner og passer på grønnsakshagen. Så er det vår tur når noen andre reiser på ferie seinere i sommer.
Nå er den første salaten klar for å høstes, og de aller første jordbæra begynner å bli modne!

Andelslandbruk

Å være andelslandbruker innebærer å dyrke sammen med andre, ta del i et sosialt og lærerikt fellesskap, og høste dine egne økologiske grønnsaker, frukt og bær.

Å kjøpe en andel i et andelslandbruk er kanskje det nærmeste du kan komme å være gårdbruker, uten å være det. Den unike ordningen gjør at en vanlig forbruker kan kjøpe andeler i en gård, for eksempel for ett år av gangen og deler derved risikoen for årsvariasjoner i avlingene.

Gjerdsbakkane andelsbruk

Lisa Mari Anderson Breivik og hennes familie driver en liten gård i Gjerdsbakkane på Dimnøya i Ulsteinvik. På gården dyrker de i hovedsak frukt og bær som de selger under navnet «Gode Greier», og i fjor startet de opp med andelslandbruk.

Bli andelsbruker

Det finnes over 60 gårder i Norge hvor man har mulighet til og være med å dyrke sine egen mat. Hvis du er interesert har andelslandbruk.no en god oversikt over mange av de. Du kan også finne en gård nær deg gjennom sosiale media eller lokalavisen.

Kommentarer

kommentar