En kulinarisk reise - et familieprosjekt

Oppskrift barnemat

Oppskrift barnemat

Kjøttgryte med byggryn og tomat

1 stor løk
1 bit sellerirot
2 stk. gulrot
500 g tomater
1 ss rapsolje
400 g karbonadedeig
timian, oregano, persille
150 g byggryn

Skrell og kutt grønnsakene i små biter.
Skold tomatene ved å skjære vekk stilken og snitte et lite kryss i bunnen av hver tomat.
Ha tomatene i kokende vann i 1 minutt eller til skinnet begynner å løsne, og legg dem deretter i kaldt vann. Trekk av skinnet og del tomatene i biter.
Varm rapsolje i en jerngryte eller dyp steikepanne.
Stek kjøttdeigen
Ha deretter i løk, sellerirot og gulrot og urter surr til det blir blankt.
Ha i tomater og byggryn og tilsett vann til det dekker.
La småkoke under lokk i ca. 45 minutter.
Pass på at det ikke koker tørt og tilsett mer vann etter behov.

Kommentarer

kommentar